Voedings- en drankenindustrie

Uw luchtkwaliteitsnormen voor geavanceerde hygiëne en bescherming van uw medewerkers staan centraal, nu en in de toekomst.

ENKELE KLANTEN DIE VOOR ONS KIEZEN

We hebben een oplossing voor u

Voor verse en hoogwaardige voedingsproducten is hygiëne een must, of u nu een bedrijf hebt in de sector voor voedselbereiding of voedselproductie. Slechte luchtkwaliteit is een belangrijke factor als het gaat om voedselveiligheid en is bovendien van invloed op de snelheid waarmee het voedsel bederft, met onnodig verlies van winst tot gevolg.

De werkzaamheden en processen in de voedings- en dranken industrie moeten aan steeds strengere regelgeving voldoen. Deze nieuwe regelgeving is bedoeld om uw producten en de consument te beschermen en te voorkomen dat uw bedrijf wordt geconfronteerd met kostbare tegen slagen.


De oplossingen van QleanAir Scandinavia beschermen uw investeringen in elke fase van de voedselvoorzieningsketen.


Kies welke divisies u het best van dienst kunnen zijn

OPLOSSINGEN VOOR GEBOUWEN


Bescherming van medewerkers in de voedings- en drankenindustrie


Van productie en kwaliteitsborging tot merkreputatie: uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Zij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Investeren in hun gezondheid en welzijn is een investering in uw bedrijf. Het beschermen van uw personeel tegen beroepsrisico's is essentieel om tegenslagen in uw bedrijfsprocessen te voorkomen.

Gezondere werknemers zijn aanzienlijk productiever. Als medewerkers ziek worden, kan dat leiden tot een negatieve aaneenschakeling van gebeurtenissen, waardoor uw productie en processen zelfs stil kunnen komen te liggen. En het kan ook van invloed zijn op de kwaliteit van de productie.

Verontreinigde lucht uit de bijproducten van het productieproces of uit de omgeving zelf draagt in hoge mate bij aan het ziekteverzuim en de lagere productiviteit van medewerkers. Het beheren van de kwaliteit van de lucht die uw medewerkers inademen heeft zowel op korte als op lange termijn een groot aantal voordelen.


Herkent u deze uitdagingen?

Voedselallergenen in de lucht kunnen voor medewerkers hetzelfde effect hebben als pollenallergie, vooral als er wordt gewerkt met poeders, gerookte etenswaren en specerijen. Hetzelfde kan gebeuren bij blootstelling aan voedsel in verstoven vorm, met pijnlijke ogen, geïrriteerde luchtwegen of astmatische symptomen als gevolg.


Veelvoorkomende stoffen in gebouwen
die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken


Meel en poeders


Schimmelsporen/ziektekiemen/virussen/ziekteverwekkers


Allergenen/irriterende stoffen/polycyclische aromatische koolwaterstoffen


Allergenen in de lucht


Stof/vuil/pollen/gruis


Rook/roet/oliedeeltjes


DE UITDAGING EN DE OPLOSSING


De veelzijdige luchtreiniger QleanAir FS 70, voor een gezonde werkomgeving in de voedings- en drankenindustrie


De QleanAir FS 70, in de hele voedings- en drankenindustrie een begrip, is ontworpen en ontwikkeld met slechts één doel: de lucht beter reinigen dan elk ander product op de markt. Het systeem is voorzien van mechanische filters en constante luchtstroomregeling en staat daardoor garant voor uitstekende prestaties op lange termijn. 

De QleanAir FS 70 kan op maat worden geconfigureerd met een set koolstoffilters om gassen en dampen af te vangen, terwijl de HEPA-filters verschillende soorten (grote en kleine) luchtdeeltjes opvangen, waarna schone lucht terugstroomt naar de omgeving. 

Voordelen van een schone omgeving


Een uitstekende werkomgeving
– een schone-luchtzoneBescherming van medewerkers in veeleisende productieomgevingen

Flexibele installatie,
bij levering klaar voor gebruikGemakkelijk te
verplaatsen


Werkt onafhankelijk van het
bestaande HVAC-systeem

Eenvoudig te plaatsen in elke
productieomgeving

UITBREIDINGEN/ACCESSOIRES
Door het systeem uit te breiden met kunststof buizenstelsels/textieldiffusors kunt u zich richten op uw schone-luchtzones en daarmee specifieke soorten werk­omgevingen aanzienlijk verbeteren en uw medewerkers, producten en processen beschermen. Ook het gezondheids­aspect is belangrijk: wanneer deze poreuze buizen met hoge diffusie­capaciteit boven werk­stations worden gemonteerd, kan schone lucht naar de neus en mond van de medewerkers stromen, terwijl de vuile lucht naar de grond wordt geleid om te worden opgevangen door de QleanAir FS 70-lucht­reinigers. 


Bovendien hebben permeabele textiel­diffusors als voordeel dat ze anti­microbieel, anti­statisch en vlam­vertragend zijn en een grote, met lage snelheid stromende lucht­hoeveel­heid bieden waar het personeel zich prettig bij voelt.
De concrete voordelen

Met de QleanAir FS 70 in uw gebouw komen aanzienlijk minder stof, vuil en lucht­verontreinigende stoffen op machines en producten terecht en worden uw medewerkers beschermd tegen het inademen van ongezonde deeltjes, zodat ze niet ziek worden. Klik hier voor meer informatie en gegevens over de QleanAir FS 70.


Oplossingen die het verschil uitmaken

Werkt u in de voedings- en dranken­industrie en bent u op zoek naar een oplossing op maat om een specifiek probleem op te lossen? Neem dan hier contact op met uw plaatselijke QleanAir Scandinavia-vertegen­woordiger om een afspraak te maken of voor meer informatie over:

  • Advies over en het meten van de luchtkwaliteit in de omgeving
  • Lucht­filtratie­systemen, aangepast en gekalibreerd voor uw specifieke omgeving en behoeften
  • ISO-cleanrooms voor ultieme controle bij de productie van complexe technische systemen
  • Het inrichten van ruimten als over- en onderdrukkamers en/of voorkamers
  • Het regelmatig volgens afspraak testen en onderhouden van uw cleanrooms, zodat de kwaliteit van uw producten niet wordt aangetast

Wat anderen over ons zeggen

Producten die de lucht zuiveren


Bekijk ons hele assortiment luchtreinigers en bepaal welke voor u geschikt zijn.

Wilt u met iemand hierover spreken of wilt u meer informatie?

Wilt u een afspraak maken of meer informatie aanvragen? Neem dan hier contact met ons op of bel uw QleanAir Scandinavia-vertegenwoordiger in uw regio hier.